Vakka-Taimi Muurilan esittely- ja koepuutarhat

Villin Vyöhykkeen Jere Nieminen ja Joakim Suvanto kävivät tutustumassa Vakka-Taimen esittely- ja koepuutarhoihin Pyhärannan Ihodessa. Vakka-Taimi on erikoistunut harvinaisten puuvartisten kasvien ja perennojen kokeiluun, kasvatukseen ja myyntiin. Muurilan esittely- ja koepuutarhoilla kasvilajien kokeilutoimintaan voi tutustua vapaasti. Jeren ja Joakimin oppaana puutarhoilla toimi Vesa Muurinen, joka toimii puutarhojen pääpuutarhurina.

Terttuseljasta on kasvatettu komea ja ylväs puu.

Vakka-Taimella on terttuseljasta on kasvatettu komea ja ylväs puu.

Vakka-Taimen vanhanaikaisen maalaispihapiirin keskeltä vierailijaa vastaanottamassa on komean parimetriseksi puuksi kasvatetun terttuseljan ympärille kasattu pieni puutarha, joka näyttää hyvinhoidettunakin yllättävän villiltä. Sisääntulotien varrelta pääsee varsinaisille koepuutarhoille, joista löytää niin kivisen muurin rinteille istutettuja kaktuksia, kuin komeita suuria lehti ja havupuita, joiden alla kasvaa perennoja ja värikkäitä kukkia.

VakkaTaimi2014009

Vakka-Taimen metsäpuutarhassa on metsän tuntua, eikä puutarhamaisuus korostu liikaa.

VakkaTaimi2014048

Tuoksumatara on alkuperäinen suomalainen luonnonkasvi. Se on uhanalaisuusluokitukseltaan silmällä pidettävä. Metsäpuutarhoissa voidaan ylläpitää alkuperäisiä luonnonkantoja lajin harvinaistumisen ehkäisemikseksi.

VakkaTaimi2014014

Lännenhemlokki viihtyy varjoisissa kasvupaikoissa.

VakkaTaimi2014029

Lehtoakileija on vanha suomalainen perinneperenna. Metsäpuutarhassa voidaan vaalia sen maatiaiskantoja.

VakkaTaimi2014036

Taponlehti on alkuperäinen ja harvinainen suomalainen lehtokasvi. Uhanalaisuusluokitukseltaan se on silmälläpidettävä ja se on rauhoitettu. Vakka-Taimessa ylläpidetään luonnon monimuotoisuutta vaalimalla taponlehden luonnonkantoja.

VakkaTaimi2014040

Vakka-Taimen metsäpuutarhan lisäksi taimistolla tietenkin tuotetaan ja myydään kasvien taimia. Taimitarhan keskelle on jätetty tarkoituksella kuollut raita lahoamaan. Se tuo ympäristöön kiinnostavan yksityiskohdan.

VakkaTaimi2014044

Vakka-Taimen tarjonnassa on suomalaisten saarnien luonnonkantoja.